Telefon de contact 0233 762 521

Date geografice

Asezare geografica

Comuna Icusesti este situata in partea de est a Romaniei, pozitia pe glob fiind-ui data de intersectia paralelei de 46°50′ si 20 secunde latitudine nordica cu meridianul de 26°56′ si 20 secunde longitudine estica. Ocupa partea central vestica a Podisului Moldovei, fiind dispusa pe partea stanga a raului Siret, in cursul mijlociu al acestuia. Face parte din judetul Neamt, fiind situata in partea de sud-est a acestuia si are o suprafata de 6 428 ha.

Limitele administrative ale comunei Icusesti o despart de unitatile administrative, astfel:

– la nord se invecineaza cu comuna Ion Creanga,
– la est cu comuna Valea Ursului,
– la sud cu comuna Damienesti, judetul Bacau, iar
– la vest cu comuna Filipesti, judetul Bacau

Relief

Caracterul general al reliefului este acela al unui podis inalt (250-350 m) bine fragmentat de catre reteaua hidrografica. In primul rand se impune in peisaj Lunca Siretului care se prezinta ca un culoar larg de 10-15 km. In Vecinatatea Luncii Siretului se contureaza dealul Cetatuia cu care incepe Podisul Birladului ce traverseaza comuna de la est la vest. Dealurile mai importante ale comunei sunt: Dealul Vatasnita, Dealul Spiridonesti, Dealul Manastiresc, Dealul Glodeni, Dealul Analoagelor, Dealul Golanilor, Dealul Ponorului.

Principalele bogatii ale comunei sunt:
– gaz metan;
– agregate minerale;
– padure.

Clima

Avand in vedere pozitia geografica, in partea de est a tarii, teritoriul comunei Icusesti are o clima temperat-continentala, climat specific regiunilor cu dealuri joase si mijlocii, manifestat prin ierni reci si veri calduroase si precipitatii distribuite neregulat in timpul anului, datorita alternantei maselor de aer polar-maritim din nord-vestul Europei si celor temperat continentale de est si sud-est

Primaria Icușești

Primaria Icușești, județul Neamț Designed by www.delmadi.ro Ultima actualizare: 29 03 2023Ovidiu Barzaghideanu